Antras šansas po darbo

Répondre
luciennepoor
Aspirant
Aspirant

Antras šansas po darbo

Message par luciennepoor »

Esu Tomas, man 34 metai, dirbu logistiku vienoje didelėje įmonėje. Darbas – tai nuolatinis skubėjimas, telefonų skambučiai, tūkstančiai laiškų ir galvos skausmas dėl vėluojančių krovinių. Po tokios dienos, kai jautiesi kaip išspausta citrina, norisi tiesiog atsijungti. Anksčiau gerdavau alų su draugais, bet pastaruoju metu jie visi įklimpo į šeimos reikalus, o aš likau vienas su savo mintimis. Vieną vakarą, gulėdamas ant sofos ir beprasmiškai vartydamas socialinius tinklus, pamačiau reklamą. Kažkoks vaikinas, atrodantis kaip kaimynas iš viršutinio aukšto, entuziastingai pasakojo, kaip jis „atranda pramogą internete“. Niekada nesu buvęs lošėjas – prieš penkerius metus bandžiau statyti pinigus per draugo rekomenduotą svetainę, bet pralošiau šimtą eurų ir užsidėjau sau kryžių. Tačiau tą vakarą kažkas traukė. Gal nuovargis, gal noras kažko naujo.

Atidariau paiešką, įvedžiau pavadinimą ir patekau į VaVada tinklalapį. Dizainas buvo ryškus, bet neerzinantis. Prisiregistravau per penkias minutes. Kadangi biudžetas buvo ribotas, įnešiau tik trisdešimt eurų – tiek, kiek paprastai išleidžiu picai ir gėrimams penktadienį. Pirmoji pažintis buvo keista. Sąsaja priminė kokį nors futuristinį laivą, o žaidimų katalogas atrodė kaip vaikystės sapnas. Aš nieko nesupratau apie lošimo automatus, tad tiesiog spaudžiau mygtuką „žaisti“ ant pirmo pasitaikiusio pavadinimo – kažkokio egiptietiško stiliaus, su faraonais ir piramidėmis. Pirmi penki sukimai buvo tušti. Mintyse jau ėmiau galvoti: „Na štai, vėl tas pats“. Bet staiga ekrane sublykčiojo šviesos, ir skaičiai ėmė augti. Laimėjau 120 eurų. Nustebau, net pašokau nuo sofos. Širdis daužėsi kaip pašėlusi. Tai buvo ne pinigai, o jausmas – tarsi būčiau radęs lobį tiesiog po nosimi.

Po tos sėkmės pradėjau žaisti dažniau, bet protingai. Susikūriau taisyklę: ne daugiau kaip 20 eurų per vakarą, ir tik tada, kai jaučiuosi ramus, o ne įsitempęs. Pamažu supratau, kad svarbiausia – kontrolė. Mano mėgstamiausias žaidimas tapo „Book of Ra“ – tas jausmas, kai paskutiniu sukimu iškrenta retas simbolis, tiesiog nepakartojamas. Vieną vakarą, sėdėdamas virtuvėje su puodeliu kavos, nusprendžiau išbandyti ką nors naujo. Pasijutau tingiai, nenorėjau keltis prie kompiuterio, tad automatiškai atsiverčiau naršyklę telefone. Būtent tada supratau, kaip patogu žaisti naudojantis mobiliąja versija. Svetainė puikiai prisitaikė prie mažo ekrano, viskas veikė sklandžiai, be jokių užstrigimų. Aš net nustebau, kad tokia kokybė telpa į išmanųjį. Nuo to vakaro dažnai naudojuosi vavada mobile – tai tapo mano kasdienybės dalimi per pietų pertraukas ar laukiant eilėje.

Viena istorija, kurią prisimenu su šypsena, nutiko prieš tris mėnesius. Grįžau iš darbo vėlai, buvo šlapdriba, o autobusas vėlavo. Sėdėjau stotelėje, šlapias ir suirzęs. Ištraukiau telefoną, atsivertė svetainę ir nusprendžiau sukti kelis kartus, kad praskaidrinčiau nuotaiką. Pirmas sukimas – nieko. Antras – mažas laimėjimas, 10 eurų. Trečias... ir tada ekranas tiesiog sprogo spalvomis. Laimėjau 500 eurų! Sėdėjau toje stotelėje, žiūrėjau į ekraną ir negalėjau patikėti. Autobusas atvažiavo ir išvažiavo, o aš likau stovėti kaip įbestas. Galiausiai nusijuokiau garsiai, ir kažkokia močiutė šalia pažiūrėjo į mane įtariai. Bet man buvo nusispjauti. Tie pinigai nebuvo gyvenimiškai svarbūs, bet jie pakeitė mano požiūrį. Tai nebuvo apie godumą ar riziką. Tai buvo apie tai, kad gyvenime kartais nutinka malonių staigmenų, kai jų mažiausiai tikiesi.

Žinoma, ne viskas buvo rožėmis klota. Būdavo vakarų, kai pralošdavau tuos 20 eurų per penkias minutes. Tada užsidarydavau naršyklę ir eidavo miegoti. Išmokau nepersekioti pralaimėjimų. Kažkada skaičiau, kad lošėjai dažnai įklimpsta bandydami atsigriebti, bet aš to niekada nedariau. Mano taisyklė paprasta: pralaimėjai – baik. Kitą vakarą gali bandyti vėl, bet ne iš karto. Ši disciplina padėjo man mėgautis procesu, o ne nervintis. Be to, pastebėjau, kad žaidimas internete yra puikus būdas atsipalaiduoti po sunkios dienos. Tai kaip meditacija, tik su švieselėmis ir šansu laimėti. Aš net pradėjau geriau miegoti – gal todėl, kad išlieju susikaupusią energiją.

Kartą draugas paklausė, ar nesijaučiu kaip priklausomas. Nuoširdžiai atsakiau: ne. Aš nekontroliuoju pinigų, o kontroliuoju laiką. Man tai pramoga, kaip kam nors filmas ar knyga. Tiesiog ši pramoga kartais atneša ir finansinį prizą. Po to laimėjimo autobusų stotelėje nusipirkau naują striukę, kurios ilgai norėjau, o likusius pinigus padėjau į šoną. Jie vis dar guli, laukia, kol nuspręsiu, ar išleisti juos kelionei, ar dar kažkam. Bet svarbiausia, kad ši patirtis išmokė mane vertinti mažus dalykus. Anksčiau aš skųsdavausi dėl darbo, dėl lietaus, dėl visko. O dabar žinau, kad bet kurią akimirką gali nutikti kažkas gero. Nereikia tam ruoštis, nereikia planuoti. Tiesiog gyvenk.

Baigdamas noriu pasakyti: aš nesu milijonierius ir nesu profesionalus lošėjas. Aš esu paprastas vaikinas, kuris rado būdą paįvairinti savo vakarones. Jei kada nors bandysite, atminkite – tai tik žaidimas. Ir jei jau pradėsite, nepamirškite, kad patogiausia tai daryti, kai esate bet kur, net ir be kompiuterio. Mano atradimas, kaip puikiai veikia platforma mobiliuosiuose įrenginiuose, pakeitė mano požiūrį. Dabar aš visada turiu galimybę prisijungti, nesvarbu, ar esu darbe, ar namie, ar mieste. Tai tapo mažu, bet maloniu įpročiu, kuris neapkrauna, o priešingai – suteikia lengvumo jausmą. Rekomenduoju išbandyti, bet su galva. Ir nepamirškite: gyvenimas yra geras ir be didelių laimėjimų, bet kai jie ateina – tai tik bonusas.
Répondre