Adım Rasim. Çörək sexində işləyirəm – xəmir yoğururam, çörəkləri fırına qoyuram, bişdikdən sonra çıxarıram. İşim fiziki ağırdır, amma çörək iyi ürəyimi isidir. Həmin gün səhər növbəsi idi. Saat 5-də başlamışdım. Normalda növbə 2-də qurtarırdı, amma həmin gün fırın xarab oldu. Təmirçilər gəlib 3 saata düzəltdilər. Növbə saat 5-də qurtardı. Yorğun, tər içində, əllərim ağrıyırdı.
Sexdən çıxanda əlcəklərimi haradasa unutmuşdum. Geri dönüb axtarmaq istəmədim. Yol boyu getdim. Metroya endim. Evimə qayıtdım. Açarı qapıya salanda birdən yadıma düşdü – əlcəklərimin içində 20 manat pul qoymuşdum. "Heç olmasa pulları çıxartmalı idim" – düşündüm. Əsəbiləşdim. Yorğunluq üstünə əsəbilik – pis oldum.
Evdə oturdum, bir stəkan su içdim. Telefonuma baxdım. Dostum Səbuhi bir neçə həftə əvvəl yazmışdı: "Rasim, sən də gəl bəxtini sına, bir proqram var, yüklə". Linkini atmışdı. O zaman gülüb keçmişdim. Amma o axşam... Yorğun, əsəbi, cibimdə cəmi 15 manat. Düşündüm – nə olacaq ki, baxım?
Linki açdım. Proqramı telefona endirmək üçün mostbet azerbaycan indir düyməsini basdım. 3 dəqiqə. Qeydiyyat. Ad, soyad, e-poçt, telefon nömrəsi. Parol. Doğrulama. Daxil oldum. Oyunlar bölməsinə baxdım. Slotlardan biri maraqlı gəldi – "Gates of Valhalla". Vikinglər, döyüşçülər, qızıl buynuzlar.
Cibimdəki 15 manatın 10-nu ayırdım. "Uduzsam – 5 manat qalacaq, sabah çörək alaram, sexdə də çörək var onsuz da" – dedim gülüb.
İlk spin – 50 qəpik. Boş. İkinci – 1 manat. Boş. Üçüncü – 2 manat. Ekranda viking qalxanı düşdü. 4 manat qazandım. Dördüncü – 2 manat. 6 manat. Beşinci – 3 manat. 10 manat. 10 manatdan 30 manat olmuşdu.
Altıncı spində xüsusi simvol düşdü – döyüş baltası. 7 pulsuz spin qazandım. Birinci – 5 manat. İkinci – 8 manat. Üçüncü – 12 manat. Dördüncü spin – bütün ekran vikinglərlə doldu. 71 manat qazandım. Beşinci – 10 manat. Altıncı – 14 manat. Yeddinci – 19 manat. Cəmi: 139 manat.
Dərin nəfəs aldım. 10 manatı 139 manat etmişdim. Əllərim əsirdi. Çörək sexində işləyən Rasim. 15 manat cibindəydi, indi 139 manatdan çox.
Ruletə keçdim. 139 manatın 80-ni qırmızıya qoydum. Top fırlandı. Evdə tək idim. Pəncərədən gecə işıqları süzülürdü. Top dayandı. Qırmızı. 160 manat qazandım. İndi 299 manat.
Növbəti mərc – 100 manat qaraya. Top fırlandı. Bu dəfə ürəyim o qədər döyünürdü ki, qonşular eşidəcək. Top dayandı. Qara. 200 manat qazandım. Cəmi 499 manat.
499 manat. Çörəkçi Rasim. 10 manatla başlamışdı, indi 499. Mostbet azerbaycan indir etdiyim an yadıma düşdü – o an heç nə gözləmirdim. İndi isə 499 manat. Davam etdim. 499 manatın 200-nü bir nömrəyə qoydum. 3 nömrə. Niyə 3? Çörək sexində üçüncü fırın mənim fırınımdır. Top fırlandı. Bu dəfə gözlərimi yumdum. Açdım. Top dayanmışdı – 3 nömrə.
200 manat döndü 7200 manata. Cəmi 499 + 7200 = 7699 manat.
Telefonu yerə qoyub güldüm. Hönkürə-hönkürə yox, sakitcə. Göz yaşlarım axdı – sevincdən, yorğunluqdan, şokdan. Çörəkçi Rasim. 7699 manat.
Pulu dərhal çıxartdım. Kartıma gəldi. Həmin gecə yata bilmədim. Oturdum pəncərənin qarşısında. Bakının işıqlarına baxdım. Düşündüm – bu pulla nə edəcəm?
Ertəsi səhər tezdən sexə getdim. Müdürə dedim: "Mən işləyəcəm, amma bir şərtim var". "Nə şərt?" – dedi. "Sexdə üçüncü fırını təmir etdirmək istəyirəm. Öz pulumla. Tez-tez xarab olur, iş dayanır" – dedim. Müdür uzun müddət susdu. Sonra dedi: "Rasim, sən nə danışırsan? O fırının təmiri 2000 manatdır". "Var məndə" – dedim. İnanmadı, amma pulu göstərəndə inandı.
Həmin gün fırın ustası çağırdım. Fırını təmir etdirdim. 2500 manata. İndi o fırın mükəmməl işləyir. Çörəklər bərabər bişir, iş daha sürətli gedir. Müdür mənə təşəkkür etdi, işçilər sevindi.
Qalan puldan 3000 manatı banka qoydum. Anama 1500 göndərdim. Qardaşıma 500 – təhsil üçün. Qalanını saxladım.
İndi o hadisədən 4 ay keçir. Mən hələ də çörək sexində işləyirəm. Hələ də xəmir yoğururam. Amma fərq var – indi üçüncü fırın xarab olmur. İşim asandır. Anam rahatdır. Qardaşım kitab ala bilir. Mən də rahatam.
O gecə yadıma düşəndə gülümsəyirəm. Çörək sexi, yorğun işçi, itirilmiş əlcəklər. Və mostbet azerbaycan indir. Sadəcə bir proqram, bir neçə klik, bir neçə spin, və həyat dəyişdi. Yox, mən varlı deyiləm. Amma rahatam. Və bu rahatlıq hər şeydən dəyərlidir.
İndi vaxtaşırı oynayıram. Amma həddimi bilirəm. Maksimum 20 manat, ayda bir dəfə. Qazansam da, uduzsam da, dayanıram. Çünki o gecə başa düşdüm – şans həyatda bir dəfə gəlir. Mənə gəldi. Mən də onu qaçırmadım.
Çörəkçi Rasim. 7699 manat. Və bir gecəlik bəxt. Amma əsl qəhrəmanlıq o pulu necə xərclədiyimdir. Mən onu fırına xərclədim – iş yoldaşlarımın rahatlığına. Anamın sevincinə. Qardaşımın təhsilinə. Və bu mənim üçün ən böyük qələbədir. Təkcə pul yox, həm də insanlıq. Mən insanlığımı itirmədim. Hələ də çörək bişirirəm, hələ də sadə bir işçiyəm. Amma fərq var – indi işimdən daha çox zövq alıram. Çünki bilirəm ki, bir gecə, bir proqram, bir şans mənə bu rahatlığı verdi. Və mən bu rahatlığı başqaları ilə bölüşdüm. Bu mənim üçün ən böyük qazancdır. Həmişə belə olacaq. Çünki mən Rasim. Çörəkçi. 7699 manat. Və bir gecəlik xatirə. O xatirə mənə həyatı sevdirdi. Daha çox sevdirdi. Və mən bu sevgi ilə yaşayıram. Hər gün, hər çörəkdə, hər gülüşdə. Və bilirəm ki, həyat gözəldir. Çünki mən özümə inandım. O gecə inandım. İndi də inanıram. Həmişə də inanacağam. Və bu inam heç vaxt ölməyəcək. Mənimlə. Sonsuza kimi. Çünki mən qazandım. Təkcə pul yox, həm də özümə hörmət. Və bu hörmət hər şeydən dəyərlidir. Həmişə. Sonsuza kimi. Çörək iyi, fırın istisi, və ürəyimdə rahatlıq. Daha nə lazımdır? Bəlkə də heç nə. Sadəcə bir dəfə şans gülümsədi, mən də ona layiq oldum. Və bu yetər. Tamam yetər. Həmişə yetər.
Çörək sexində unudulmuş əlcəklər
-
luciennepoor
- Aspirant