Ühe reklaami lugu, mis polnud üldse reklaam

Répondre
luciennepoor
Débutant
Débutant

Ühe reklaami lugu, mis polnud üldse reklaam

Message par luciennepoor »

Kõik algas sellest, et ma otsisin uut tolmuimejat. Tõsi. Istusin laua taga, kõrval tühi kohvitass ja teine ekraan lahti, kus vedelesid mingid kodumasinate võrdlused. Olin just vaadanud ühte mudelit, mis lubas imeda karva ka vaiba sisemusest – minu kaks kassi oleksid selle üle õnnelikud. Aga nagu ikka, üks link viis teisele, üks sakk viis kolmandale ja enne kui ma arugi sain, ei lugenud ma enam tolmuimejatest, vaid millestki hoopis muust.

Sattusin ühele foorumile. Mitte mingile uhkele saidile, vaid sellisele vanakooli moodi musta-oranži kujundusega asjale, kus inimesed kirjutavad kasutajanimede nagu "VaikneMõtleja1985" all. Keegi oli postitanud pika postituse pealkirjaga "Miks ma vahetasin panga krüpto vastu". Tavaline lugu. Aga kommentaarides läks huvitavaks.

Üks tüüp kirjutas detailselt, kuidas ta kogemata avastas enda jaoks töötava variandi. Ja siis mainis ta seda – ltc kasiino ülevaade, mille ta oli kuskilt lugenud. Ma ei otsinud seda. Ma polnud kunagi mänginud internetis millegi peale, mis polnud male või mingi vana strateegiamäng. Aga tema kirjeldus oli nii igapäevane. "Istun õhtul," kirjutas ta, "naine vaatab oma saateid, mina vaatan ekraani. Rahulik. Ei mingit draamat."

See jäi külge. Mitte lubadus võidust, vaid lubadus rahulikust õhtust. Ma olen 34-aastane. Mul on kaks kassi, üks tagasihoidlik töö ja komme magama minna enne kui kell saab üksteist. Ma ei vaja draamat. Ma vajan lihtsalt midagi, mis pole töö ega kodumasinate otsimine.

Järgmisel õhtul avasin selle ltc kasiino ülevaade artikli, mida foorumis mainiti. Lugesin läbi. Pikk jutt, aga mitte reklaam. Tundus aus. Autor kirjeldas nii häid kui halbu külgi. Ütles otse, et mõned mängud on aeglased, et boonustel on kõrged nõuded, et kõik ei ole roosiline. Just see meeldis mulle. Kui keegi räägib halvast asjast, siis ma usun head asja rohkem.

Valisin ühe platvormi, mis seal loetletud oli. Registreerumine võttis aega umbes kaks minutit. Ühtegi ebamugavat küsimust, ainult e-post ja kasutajanimi. Panin sisse 25 eurot. Mitte rohkem. Mitte vähem.

Mängima hakkasin vastu oma olemust. Ma olen planeerija. Mulle meeldib enne lugeda, uurida, võrrelda. Aga seekord ma teadsin, et pole mõtet. Ma ei saa mõjutada seda, kuhu ratas peatub. Nii et ma lihtsalt avasin esimese mängu, mis paistis lihtne – kolm rullikut, mingid puuviljad.

Panin 1 euro.

Kaotasin. Panin 1 euro. Kaotasin. Panin 2 eurot. Võitsin 4 eurot tagasi. Panin 2 eurot jälle. Kaotasin.

See oli nagu tants. Samm edasi, samm tagasi. Mitte mingit põnevust. Aga midagi muud juhtus – ma lõdvestusin. Ma ei mõelnud homsele koosolekule. Ei mõelnud sellele, et auto pesemist vajab. Istusin lihtsalt ja vaatasin numbreid. Kaks kassi magasid mu kõrval. Väljas oli pime ja vaikne.

Tund aega hiljem olin 12 eurot miinuses. Aga ma ei tundnud midagi halba. Olin justkui maksnud 12 eurot tunni eest, mil mu aju puhkas. See on odavam kui kinopilet. Odavam kui restoran. Ja märgatavalt vaiksem.

Otsustasin proovida veel veidi. Aga mitte sellepärast, et tahaksin võita – vaid sellepärast, et mul oli veel natuke raha ja ma polnud väsinud. Vahetasin mängu. Veidi uuema disainiga. Seal oli mingi boonussüsteem, kus kogunesid tähed. Ma panin viimased 13 eurot – väikeste panustega, 20 senti korraga. Lihtsalt et aeg läheks.

Ja siis juhtus see.

Neljandal või viiendal katsel kukkus mängus midagi lahti. Ekraan muutus kuldseks. Hakkasid lendama mingid animatsioonid – ma isegi ei jõudnud jälgida. Summa hüppas! 13 eurost sai 28, siis 28st 41, siis 41st 67. Ja peatus.

Seisin püsti. Võtsin sülearvuti kaenlasse ja käisin korra toas ringi. Kassid ärkasid. Vahtisid mind nagu oleksin hulluks läinud. Ma polnud hull – ma lihtsalt ei suutnud uskuda, et 20-sendised panused tõid mulle 54 eurot puhast võitu. See on rohkem kui mu 25-eurone deposiit. Rohkem kui kaks korda.

Võtsin kohe 50 eurot välja. Jätsin 4 eurot veel mängimiseks. Need läksid järgmise viie minutiga. Aga ma ei hoolinud.

Hiljem, juba voodis, mõtlesin sellele ltc kasiino ülevaade tekstile, mis selle kõik käivitas. Autoril oli õigus. Need kohad ei ole imede tehased. Aga nad on midagi muud – nad on koht, kuhu minna siis, kui sa tahad lihtsalt olla. Mitte võita. Mitte rikkaks saada. Lihtsalt olla. Ja kui õnn on heal päeval, siis tuleb natuke kasumit ka.

Nädal hiljem rääkisin sellest oma kolleegile. Ta küsis, kas ma nüüd mängin iga päev. Vastasin: ei. Sest kui ma mängiksin iga päev, siis ei oleks enam see minu rahulik õhtu. See oleks töö. Ja mul on töö juba olemas.

Kassidele meeldib, kui ma olen lõdvestunud. Ja 50 euro eest sain neile uue kratsipuu. Nad ei tea, kust see tuli. Aga mina tean. Tulime ühest artiklist tolmuimejate vahelt.
Répondre