Kad pietrūkst adrenalīna, bet ārā lietus

Répondre
luciennepoor
Aspirant
Aspirant

Kad pietrūkst adrenalīna, bet ārā lietus

Message par luciennepoor »

Nedēļa bija smaga. Ne tā, ka es strādātu raktuvēs, bet biroja rutīna dažreiz izsūc visu enerģiju. Piektdienas vakarā es sēdēju uz dīvāna, skatījos griestos un sapratu, ka man vienkārši vajag kaut ko tādu, kas sirdi sasitīs straujāk. Ne romantisku filmu, ne kārtējo seriālu par ārstiem. Es gribēju azartu. Tikai nelielu, nekaitīgu, lai apjuktu prāts un pārņemtu tā patīkamā satraukuma sajūta.

Es atcerējos, ka kāds paziņa reiz pieminēja online kazino. Sākumā es domāju, ka tas nav priekš manis. Man nekad nav paticis riskēt ar naudu, bet tajā vakarā kaut kas pagriezās. Es sāku meklēt, izlasīju pāris atsauksmes, un mana uzmanība pievērsās vienai platformai. Sākumā es nevarēju atrast pareizo adresi, jo internets ir pilns ar mānekļiem. Bet pēc brīža es atcerējos, ka draugs vienmēr izmanto vavada mirror, lai tiktu iekšā bez liekiem sarežģījumiem. Un tiešām, es atvēru vavada mirror un pēc pāris sekundēm jau biju spēles laukumā.

Sāku ar pašu vienkāršāko slotu. Parasti es esmu skeptisks, bet šoreiz nolēmu vienkārši izmēģināt veiksmi. Ieiet kontā, ieliku nelielu summu – desmit eiro. Ne vairāk, jo man ir noteikums: tērēju tikai to, ko esmu gatavs zaudēt. Sākumā nekas īpašs, bungas griežas, skaitļi mainās, es piesitu pa galdu un smējos. Un tad pēkšņi – uzvara! Piecdesmit eiro no vienas likmes. Es neticēju savām acīm. Palēcos no dīvāna, apskāvu sevi un zvanīju draugam, lai pastāstītu. Viņš tikai smējās un teica, ka tā ir karma par manu iepriekšējo palīdzību remontā.

Tas moments, kad tu saproti, ka veiksme ir tev blakus, ir nenovērtējams. Man nav vajadzīgi nekādi super džekpoti, lai justos laimīgs. Pat tagad, rakstot šo stāstu, es atceros, kā es ieslēdzu savu mīļāko mūziku un turpināju griezt bungas. Es uzvarēju vēl dažas mazas summas, un tieši tā sīkā azarta pērle, ko tu jūti katrā griezienā, lika man pasmaidīt kā bērnam, kas atradis dāvanu. Protams, bija arī momenti, kad nauda beidzās un likās, ka viss iet pa gaisu, bet es jau laikus pārstāju, jo noteikumi taču ir tāpēc, lai tos ievērotu.

Visu vakaru es pavadīju ar prieku, nevis ar stīvu spriedzi. Es saprotu cilvēkus, kas uzskata azartu par sliktu, bet, ja tu paturi savu galvu aukstu un atceries, ka tas ir izklaides veids, nevis ienākumu plāns, tad tas var būt patiesi forši pavadīts laiks. Es pat sāku novērtēt to mazo rituālu, kā es pirms spēles pagatavoju kafiju, iekārtojos ērti un atveru savu iecienītāko spēļu sarakstu. Šoreiz man pat nebija nepieciešams meklēt pārslēgšanās iespējas, jo viss darbojās kā pulkstenis.

Es neesmu no cilvēkiem, kam vajadzīga liela peļņa, lai justos labi. Man labāk patīk spēlēt mazās likmēs un izbaudīt procesu. Piemēram, tajā piektdienā es kopā pavadīju kādus divus mēnešus un beigās biju pluss – apmēram septiņdesmit eiro. Un, galvenais, es izkratīju visu to nedēļas stressu. Man šķiet, ka tas ir daudz vērtīgāk nekā jebkura nauda. Ja vēl pievieno tam jautrību, kad tu kopā ar draugiem komentē katru griezienu, tad tas kļūst par īstu piedzīvojumu.

Es atceros, kā tajā vakarā es domāju, ka dzīve ir skaista, kad ļauj sev atslēgties. Tikai jāprot ievērot robežas. Esmu pārliecināts, ka vēl izmantošu šo platformu arī nākamreiz, kad jutīšos garlaikots vai saspringts. Tagad, kad es zinu, kā atrast pieeju pat tad, ja galvenā lapas adrese mainās, man vairs nav bail, ka palikšu bez iespējas izklaidēties. Vavada mirror man kļuva par glābšanas riņķi. Īpaši, ja piemērota alternatīva nav pieejama. Un tajā piektdienā es tieši tā arī izdarīju – izmantoju pirmo iespēju, kas nāca talkā.

Tā mēs dzīvojam. Dažreiz pietiek ar vienu spontānu lēmumu, lai pelēko vakaru pārvērstu par krāsainu piedzīvojumu. Esmu laimīgs, ka spēju kontrolēt sevi un neuztveru azartu kā neko vairāk par spēli. Ja tas sagādā prieku, kāpēc gan ne? Galvenais ir neaizmirst, ka aiz ekrāna ir īsta dzīve, darbi, draugi, mīlestība. Tajā vakarā es biju apmierināts ar sevi, jo uzvarēju ne tikai naudu, bet arī labu garastāvokli. Un tā ir lielākā balva, ko var iegūt. Es noteikti to atcerēšos ilgi.
Répondre